Får jag vara en fluga på din axel?


 

En sjungande dagrömmare

med huvudet högt i det blåVåra blickar söker sig till finheter. Våra ögon är utformade som den vassaste kameran, med det skarpaste objektivet och den snabbaste slutaren. Vi "fotar av" ögonblick, men istället för att framkalla bilden lägger vi den varsamt i vår minnesbank. Vad som ligger där på hög är det endast vi själva som väljer.


Jag ser det som en skattjakt, där vi jagar vackra ögonblick.


En solkatt på väggen, en udda sten i gruset, ett bubblande skratt eller en tyst tår på liten kind. Överallt och mitt omkring oss finns det så mycket vackert att fånga, bara vi inte rusar för fort förbi. 


En längtan växte fram efter att förverkliga, återskapa och framkalla ögonblicken som lätt faller i glömska. Inte bara lägga på en hög. Det var just denna längtan som fick mig att vilja bli fotograf. Det är en ynnest att få vara en fluga på någons axeln och föreviga ögonblick i människors liv. Att med bilder få berätta en sann historia. Som när de lyckliga tu säger ja till varandra, ett nervpirrande scenario på en teaterscen, längtande omfamnande händer runt en gravidmage, någons allra första andetag, en mössa som hamnat lite på sniskan.


Är du på jakt efter en fluga, som kan hjälpa dig att berätta din historia? Som fångar äktheten i stunden, utan att posera och polera. Jag vill höra allt om din berättelse. Gillar du kaffe? Då börjar vi där, annars finns jag även tillgänglig på mejl och telefon. Vi hörs snart, hoppas jag.


/Sophia


 

01 / 13